2023 Toneelstuk - Reclamebedrijf Goebbels

Poster Reclamebedrijf Goebbels

over nepnieuws en het gevaar van propaganda

Reclamebedrijf Goebbels is een toneelstuk dat het gevaar van propagenda en nepnieuws laat zien. Het is een eenakter geschreven door Gert-Jan Peeters uit Uden.

In deze theatervoorstelling keken we samen naar de vraag: ‘Hoe komt het toch dat mensen zich laten meeslepen en zich tot een oorlog of conflict laten opjutten?’

Het toneelstuk gaat over een man die de volgende Minister-President van het land wil worden. Om dit te realiseren schakelt hij de hulp in van een reclamebedrijf dat dit, zonder enige twijfel zoals ze zelf aangeven, voor hem gaat regelen.

De voorstelling begint in de huidige tijd, maar langzaam maar zeker nemen de spelers u mee terug het verleden in en leggen daarmee de gruwelijke parallellen bloot tussen nu en de periode rond de 2e wereldoorlog.

De eenakter is oorspronkelijk geschreven ter gelegenheid van een 4 mei herdenking en past daarom goed bij de periode van herdenken en het vieren in vrijheid. Een thema dat op dit moment actueler is dan ooit!

Een nieuwe uitdaging voor Stichting Musical Maas & Waal. Iets wat we nog niet eerder hebben gedaan: geen grote musical, maar een korte eenakter.

Door samenwerking te zoeken met de toneelverenigingen uit het Land van Maas en Waal bestond de cast dan ook uit spelers afkomstig uit de hele regio.

Deze eenakter duurde ongeveer één uur en werd opgevoerd op dinsdag 18 april om 20.00 uur in D’n Dulper te Boven-Leeuwen en op woensdag 19 april om 20.00 uur in De Bogerd in Druten. Een selectie van de foto's ziet u HIER. De zaalfolder bekijkt u HIER.

  

definiteve poster De grimas achter de kamerjas 2022 1024x1463 2022 Musical - De grimas achter de kamerjas

Het is rond 1930 en Anna uit Afferden verlaat het land van Maas en Waal om haar droom te verwezenlijken: coupeuse worden in Amsterdam.

Weet zij zich staande te houden tussen artiesten als Fien de la Mar en Lou Bandy? Getekend door de tijdsgeest en door de allesomvattende crisis is het leven in het theater hard en blijkt al gauw dat niet iedereen zit te wachten op de nieuwe ideeën van Anna.

Hoe lost Anna dit op en weet zij toch een brug te bouwen tussen het theaterleven in de grote stad Amsterdam en onze geliefde streek: Maas en Waal.

De grimas achter de kamerjas is een intrigerend openlucht theater spektakel over het naleven van je eigen dromen in de tijdsgeest van  het bewogen leven van theater coryfeeën als Fien en Lou, waarbij de theatervorm de “revue” weer even een beetje tot leven wordt geroepen.

Regie: Marlijn van Dijk.  Muzikale leiding: Stanley Stokkermans.

De voorstelling werden gespeeld in Afferden (Gld)  op 2, 3, 4, 9, 10 en 11 september 2022 telkens om 20.00 uur.

De voorstellingen kregen veel publiek. Een selectie van de foto’s kun je HIER zien. De flyer van de voorstelling ziet u HIER.

Trailer zien. Klik HIER. Bekijk HIER het programmaboekje.

2019 Musical - Uit de schaduw van AppelternAffiche schaduw

Deze muzikale theaterproductie ging over het roerige leven van de patriot geboren in Tiel en inwoner van Appeltern, Baron Joan Derk van der Capellen tot den Pol. Er is genoten van een spectaculaire theaterproductie met prachtige kostuums, paarden, muziek, drama en vrolijkheid, vriendschap en verraad.. Het geheime pamflet van de baron, de basis van onze Grondwet, werd in één nacht door ruiters over het land verspreid; de paarden draven in de voorstelling aan u voorbij!

Regie: Sharon Semeijn.  Muzikale leiding: Stanley Stokkermans

De voorstellingen werden gespeeld in Appeltern op het erf van het huis waar Johan van der Cappelle is opgegroeid op 2, 3, 4, 9, 10 en 11 september 2019 (20.00 uur).

De voorstellingen waren een groot succes. Een selectie van de foto’s kun je HIER zien. Het programmaboekje zie je HIER. De flyer kun je HIER inzien.

  Zakengids Tiel e.o. 17 3

Schaduw 1 Schaduw 2 Schaduw 3